Lymfmassage

Behandlingar ges på Friskstugan i Sunnersta, Uppsala – tider där se Boka direkt och på följande orter – klicka på orten för tider i Boka direkt – AlundaÖsthammarÖrbyhus. Kontakt: Johanna Kylin, Gimo, 070-6996247

Jag är utbildad på Axelssons i Stockholm. Där har jag lärt mig friskvårdsmassage, ansiktsmassage och lymfmassage. Jag är också utbildad SPA-terapeut med kunskaper om hot stone massage, avslappnande spa-massage, ansiktsbehandling och kroppsinpackningar. Du ligger på värmemadrass under behandling. Vid lymfmassage används ekologisk kokosolja. I kurer används ekologiska, vegetabiliska produkter från Maria Åkerberg eller Me Anima.

Vill du lära dig konceptet Lymfpromenad kan du boka kursen online här. Det är framtaget av medicinsk lymfterapeut Camilla Rastas och har visat sig effektivt för många med trögt lymfsystem. Du gör rörelser som främjar lymfsystemets funktion samtidigt som du rör dig i skog och mark eller kanske på en runda med hunden i kvarteret.

Handgjorda presentkort

                                     

Ge bort ett presentkort på en behandling till någon du uppskattar.

 

Behandlingar

Lymfmassage, 90 min 900 kr – 45 min 600 kr

Lymfmassage En mjuk massage som stimulerar lymfflödet vars uppgift är att rensa kroppen från slaggprodukter. Under ett dygn bildas två till fyra liter lymfa i kroppen. Ett trögt lymfsystem kan göra att du känner dig svullen i armar, ben och ansikte, men kan också ge smärta i nacke och rygg, yrsel, huvudvärk, sömnsvårigheter och domningar och stelhet i kroppen.
Massagen stimulerar lymfsystemet så att överskottsvätska och slaggprodukter som finns i kroppen kan transporteras bort och ditt immunförsvar förbättras. Kan underlätta viktminskning, ge bättre effekt av träning och bidra till att hjälpa och lindra vid bl a svullnad, värk, domningar, ödem, ärrbildning, fibromyalgi, artros, hälsporre, frozen shoulder, restless legs, oro och stress.

Före lymfmassage…

  …och efter knappt två års reglbundna och täta lymfmassagebehandlingar

Komplettera behandlingen med

Infrabastu, 30 min 150 kr
Hyr hem infrabastu, 1 vecka 500 kr
Hyr hem IR-madrass, 1 vecka 500 kr

En portabel infrabastu fungerar som ett varmt litet tält. Påverkar inte hjärtat utan jobbar med lymfsystemet som är ett lugnare system än blodcirkulationen. Värmen ökar effekten av lymfmassagen.

Lymftejpning, 20 min 200 kr

genom att använda elastisk tejp kan man förlänga effekten av massagen genom att tejpen fortsätter “förflytta” huden när man rör sig.  Man kan också använda speciell 6D Tape som gör det möjligt för kunden att själv fortsätta behandlingen genom att dra och vicka i handtagen på tejpen.

Bindvävsbehandling manuellt genom lymfkoppning, 20 min 200 kr
Bindvävsbehandling maskinellt med 6D Action, 30 min 400 kr
Hyr hem 6D Action, 1 vecka 500 kr

Lymfkoppning är en traditionell behandlingsmetod där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Koppan glider med hjälp av olja över huden och drar samtidigt upp huden vilket främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Den ökade blodcirkulationen bidrar även till att transportera bort slaggprodukter i bindväven. Koppning ger ett ökat välbefinnande och används vid ärrbildning, muskelspänningar, senfästesinflammationer, ledproblem, dålig blodcirkulation och är även effektiv mot celluliter. Den har även visat sig ha en gynnsam effekt som detoxmetod och lymfdränage.
Vi erbjuder såväl manuell koppningsmassage med silikonkoppor som maskinell koppning med 6DAction. Se film om 6D Action behandling – klicka här.

Stödstrumpor och kompression klass 1, 40 min 300 kr

Jag hjälper dig att mäta, prova ut och beställa stödstrumpbyxa/stayup och kompressionsstrumpor klass 1

Specialerbjudande och kurs                                  

För att få igång lymfsystemet är det bra att börja med täta behandlingar. Jag erbjuder därför paketpris: 

Rivstart  2.500 kr

Lymfmassage 3 tillfällen á 90 min bokas inom 4 veckor (ord pris 2700 kr)

Superstart  5.000 kr

Lymfmassage 6 tillfällen á 90 min bokas inom 10 veckor (ord pris 5400 kr)
Provapå lymfkoppning maskinellt med 6D Action vid sista tillfället. Du får köpa ett set koppor för halva priset så du kan fortsätta behandla hemma.     

Egenvårdskurs inkl boken ”Omstart”, 5 x 75 min 1.350 kr 
Egenvårdskurs inkl boken ”Omstart”, 5 x 75 min och ett tillfälle behandling lymfmassage 60 min 2.100 kr                      
       

Egenvårdskurs om lymfsystemet

Vi träffas vid 5 tillfällen. Gruppstorlek: Max 6 deltagare per grupp. Fika ingår. Du bokar din 60 min behandling fristående från kurstillfällena men gärna under kursens gång och i anslutning till en träff.

Varje tillfälle innehåller en genomgång av egenvårdsprogrammet så det blir lätt för dig att göra det till en hälsosam och fungerande rutin att utföra greppen på dig själv. Dessutom har varje träff ett tema med fördjupad kunskap om lymfsystemet och hur du kan hjälpa det att må bra.
1. Lymfsystemets funktion och andningens betydelse
2. Lymftejpning och lymfkoppning – hur du själv kan påverka och underlätta flöde i systemet
3. Kost och träning som främjar lymfsystemets funktion
4. Vad kan kompressionmaterial tillföra – vi mäter och provar
5. Hudvård och infrabastu – alla får testa att sitta en kort stund i portabel infrabastu medan övriga provar huvdänliga produkter från Maria Åkerberg. Vi sammanfattar de resultat vi fått och diskuterar hur man kan fortsätta på egen hand.

Lär dig mer om lymfsystemet

Lyssna på Bebe Gransten, lärare, som berättar om lymfmassage och dess effekter och visar hur du själv kan hjälpa ditt lymfsystem.  Läs mer om nyttan med lymfmassage  och se en intervju 
Se Svenska Ödemförbundets film om hur du gör egenvårdsmassage och lär dig några bra andningsövningar av Anders Lönedal.
Har du lipödem? Ta reda på mer på Allt om lipödem