Lymfmassage

Behandlingar ges på Friskstugan i Uppsala – tider där se Boka direkt och på följande orter – klicka på orten för tider i Boka direkt – AlundaÖsthammarÖrbyhus. Kontakt: Johanna Kylin, Gimo, 070-6996247

Jag är utbildad på Axelssons i Stockholm. Där har jag lärt mig friskvårdsmassage, ansiktsmassage och lymfmassage. Jag är också utbildad SPA-terapeut med kunskaper om hot stone massage, avslappnande spa-massage, ansiktsbehandling och kroppsinpackningar. Du ligger på värmemadrass under behandling. Vid lymfmassage används ekologisk kokosolja. I kurer används ekologiska, vegetabiliska produkter från Maria Åkerberg eller Me Anima.

Vill du lära dig konceptet Lymfpromenad kan du boka kursen online här. Det är framtaget av medicinsk lymfterapeut Camilla Rastas och har visat sig effektivt för många med trögt lymfsystem. Du gör rörelser som främjar lymfsystemets funktion samtidigt som du rör dig i skog och mark eller kanske på en runda med hunden i kvarteret.

Handgjorda presentkort

                                     

Ge bort ett presentkort på en behandling till någon du uppskattar.

Behandlingar

Lymfmassage, 90 min 950 kr – 45 min 600 kr

Lymfmassage En mjuk massage som stimulerar lymfflödet vars uppgift är att rensa kroppen från slaggprodukter. Under ett dygn bildas två till fyra liter lymfa i kroppen. Ett trögt lymfsystem kan göra att du känner dig svullen i armar, ben och ansikte, men kan också ge smärta i nacke och rygg, yrsel, huvudvärk, sömnsvårigheter och domningar och stelhet i kroppen.
Massagen stimulerar lymfsystemet så att överskottsvätska och slaggprodukter som finns i kroppen kan transporteras bort och ditt immunförsvar förbättras. Kan underlätta viktminskning, ge bättre effekt av träning och bidra till att hjälpa och lindra vid bl a svullnad, värk, domningar, ödem, ärrbildning, fibromyalgi, artros, hälsporre, frozen shoulder, restless legs, oro och stress.

RELAX MED FOKUS PÅ LYMFSYSTEMET, 2 pers 120 min 1800 kr och 3-4 pers 240 min 3600 kr

För par eller kompisgänget!
Unna er några sköna och avslappnande timmar med fokus på lymfsystemet och dess välmående. Ni får varsin 45 min behandling samtidigt som ni kan sitta i enmans infra-bastu 30 minuter, har möjlighet att prova stå på vibrationsplatta, kan få hjälp med mätning för kompressionsstrumpor eller bara koppla av med en kopp te och bläddra i äldre nummer av Ödemförbundets tidning Lymfan.

Före lymfmassage…

  …och efter knappt två års reglbundna och täta lymfmassagebehandlingar

Lymfmassage med bindvävsbehandling manuellt genom lymfkoppning, 60 min 750 kr
Lymfmassage med bindvävsbehandling maskinellt med 6D Action, 75 min 900 kr

Lymfkoppning är en traditionell behandlingsmetod där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Koppan glider med hjälp av olja över huden och drar samtidigt upp huden vilket främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Den ökade blodcirkulationen bidrar även till att transportera bort slaggprodukter i bindväven. Koppning ger ett ökat välbefinnande och används vid ärrbildning, muskelspänningar, senfästesinflammationer, ledproblem, dålig blodcirkulation och är även effektiv mot celluliter. Den har även visat sig ha en gynnsam effekt som detoxmetod och lymfdränage.
Vi erbjuder såväl manuell koppningsmassage med silikonkoppor som maskinell koppning med 6DAction. Se film om 6D Action behandling – klicka här.

Lymftejpning, 45 min helkropp 600 kr
Lymftejpning (del av kropp) i kombination med IR-bastu, 45 min 600 kr

En portabel infrabastu fungerar som ett varmt litet tält. Påverkar inte hjärtat utan jobbar med lymfsystemet som är ett lugnare system än blodcirkulationen.   

Med hjälp av elastisk 6D Tape tejp kan man skapa en sorts lymfmassage som varar en längre tid. Det sker genom att tejpen “förflyttar” huden när man rör sig.  6D Tape har dessutom handtag som gör det möjligt för kunden att själv fortsätta behandlingen den tid tejpen sitter kvar genom att dra och vicka i handtagen på tejpen.

Stödstrumpor och kompression klass 1, 40 min 300 kr

Jag hjälper dig att mäta, prova ut och beställa stödstrumpbyxa/stayup och kompressionsstrumpor klass 1. Jag samarbetar med VOBIS hjälpmedelsbutik där Sabina Swahn är sakkunnig.

BEMER

Medicinskteknisk certifierad apparatur för fysikalisk vaskulär terapi. Läs mer om hur systemet fungerar här

 

Hyr hem och testa i lugn och ro

Hyr hem infrabastu, 1 vecka 500 kr
Hyr hem IR-madrass, 1 vecka 500 kr
Hyr hem vibrationsplatta, 1 vecka 500 kr
Hyr hem koppningsmaskin, 1 vecka 500 kr
Hyr hem TENS-maskin, 1 vecka 500 kr

Specialerbjudande och kurs                                  

För att få igång lymfsystemet är det bra att börja med täta behandlingar. Jag erbjuder därför paketpris: 

Rivstart  2.500 kr

Lymfmassage 3 tillfällen á 90 min bokas inom 4 veckor (ord pris 2850 kr)

Superstart  5.000 kr

Lymfmassage 6 tillfällen á 90 min bokas inom 10 veckor (ord pris 5700 kr)

Egenvårdskurs inkl boken ”Omstart”, 5 x 60 min och ett tillfälle behandling lymfmassage 60 min 2.000 kr                      
       
Egenvårdskurs om lymfsystemet

Vi träffas vid 5 tillfällen. Gruppstorlek: Max 4 deltagare per grupp. Fika ingår. Du bokar din 60 min behandling fristående från kurstillfällena men gärna under kursens gång och i anslutning till en träff.

Varje tillfälle innehåller en genomgång av egenvårdsprogrammet så det blir lätt för dig att göra det till en hälsosam och fungerande rutin att utföra greppen på dig själv. Dessutom har varje träff ett tema med fördjupad kunskap om lymfsystemet och hur du kan hjälpa det att må bra.
1. Lymfsystemets funktion och andningens betydelse
2. Lymftejpning och lymfkoppning – hur du själv kan påverka och underlätta flöde i systemet
3. Kost och träning som främjar lymfsystemets funktion
4. Vad kan kompressionmaterial tillföra – vi mäter och provar
5. Hudvård och infrabastu – alla får testa att sitta en kort stund i portabel infrabastu medan övriga provar huvdänliga produkter från Maria Åkerberg. Vi sammanfattar de resultat vi fått och diskuterar hur man kan fortsätta på egen hand.

Lär dig mer om lymfsystemet

Lyssna på Bebe Gransten, lärare, som berättar om lymfmassage och dess effekter och visar hur du själv kan hjälpa ditt lymfsystem.  Läs mer om nyttan med lymfmassage och se en intervju 
Se Svenska Ödemförbundets film om hur du gör egenvårdsmassage och lär dig några bra andningsövningar av Anders Lönedal.
På sidan Lymfsystemet finns mer information att hämta.
Har du lipödem? Ta reda på mer på Allt om lipödem